Бог Вам помогао
Питање које бих Вам поставио јесте универзално,да односу се на брак у којем сам,али има доста бракова са сличним проблемима.
После десет година брака потпуно је нестало осећања између супруге и мене.Узели се и упознали у касним тридесетим,имамо једног сина од шест година.Супруга не ради,скоро уопште није ни радила,све ово време брака.Ја радим.Лако уочавам врло слабу комуникацију међу нама,по било којем питању,осим свега везано за дете.Буквално немамо о чему да причамо.
Осетио сам потребу за много интензивнијим трагањем за одговорима у вери,супругу то уопште не занима,чак ме са својом мајком исмејава због тога.Такође желим да се усавршавам и напредујем интелектуално,курсеви,школе,језици,она то ништа не подржава,чак шта више и не разуме..Вероватно је разлика у образовању утицала на то,ја Виша школа,она основна.Наш брак је био пред пуцањем због константног мешања њене мајке.То је престало када је ташта разболела,деменција.Иначе,супруга није уопште хтела да реши тај проблем.Моја сестра је такође изразила свој став...не баш бираним речима о нашем браку.Ја сам то пресекао,не мешам се у твој живот,не мешај се у мој.Нисмо ни у каквом контакту годинама и лично сам много мирнији.
Чини ми се,а нисам довољно објективан,да су ово разлози наше потпуно изгубљене комуникације,па на крају и осећања.Не осећамо ништа једно према другом и то смо и отворено рекли међусобно.Ја сам са моје стране предложио да идемо у брачно саветовалиште,да потражимо савет и од нашег проте...са индигнацијом и гнушањем је одбила без икаквог објашњења уз речи да нам ништа од тога не требаПробали смо и да кажемо шта нам смета,али то је било све...то смо знали и пре...шта нам смета...а решења за проблеме нигде.
Супруга се пре пар година разболела,штитна жлезда,неколико пута је лежала у болници,па је и поремећај рада хормона утицао на њену још већу нервозу.Обоје смо криви,не кривим само њу,трудим се да Вас упознам са ситуацијом.
Моје питање Вама је како се поставити у овој ситуацији,да ли уопште постоји начин да се наша љубав обнови?
Хвала на помоћи
Зоран