Прикажи поруке

Овај одељак вам дозвољава да видите све поруке овог члана. Имајте на уму да можете да видите само поруке из оних области којима имате приступ.


Поруке - Милош Благојевић

Странице: [1]
1
Лични проблеми / Одг: Struktura dana
« послато: јул 04, 2019, 11:07:32 поподне »
Добро вече. Нема на чему. Лепо је што имате складну породицу која вам је сигурно важан ослонац. Претпостављам да син живи самостално. Супруг ради? Свиђа ми се и што ваше жеље нису велике и што цените духовне вредности. Не знам да ли читате духовну литературу, да ли постите, идете у цркву, причешћујете се. Мени се чини да сте Ви довољно активни и када не радите. Урадите онолико колико је потребно. А не осећате се испуњено јер од себе очекујете више јер сте раније, претпостављам, били продуктивнији. Невоља је и у томе што немате пуно пријатеља са којима бисте проводили време. Написали сте да нисте наметљива особа. Да ли их некад позовете или чекате да се оне јаве пошто су више заузете послом? Не знам да ли са супругом стижете да проведете више времена заједно, да прошетате или обавите неке заједничке активности. Такође не знам да ли се бринете јер немате сталне приходе или је финансијска ситуација и без тога релативно стабилна. Исправите ме ако  грешим, чини ми се да сте виталност изгубили јер сматрате да можете много више у пословном и социјалном смислу али сте спутани (услед здравствених разлога и тиме што Вам  недостаје друштво). Потребна Вам је нека промена која би Вас покренула. То би вероватно био посао који Вам је прикладан с обзиром на здравствено стање. Поред тога, не знам а који начин проводите време на компјутеру, ако сте већину времена на друштвеним мрежама, то није добро. И ту Вам је потребан фокус. Почните да учите нови језик или читајте неку књигу, или нешто друго што није боравак на мрежама или сурфовање и читање вести. Такође, Ваша усамљеност може потицати из можда неких проблема које имате са мужем, па је и са тим у вези потребно да више разговарате. Можда грешим, и извините ако улазим у интиму, само покушавам да идентификујем шта би све могли да буду проблеми. Корисно је и да посетите цркву уколико постоји у близини и разговарате са свештеником. Осим што Вам може дати добар савет, можда Вас може упознати  са неким из парохије са ким после можете да се дружите. Замолио бих и колегиницу Светлану, која је за разлику од мене у браку, и вероватно Вам више може помоћи, да се укључи. Такође и оца Киријака да са нама подели своја запажања Наравно, и остале који мисле да могу да помогну.
Срдачан поздрав!

2
Лични проблеми / Одг: Struktura dana
« послато: јул 03, 2019, 06:22:04 поподне »
 Xвала на допуни. Наравно да не смета што сте се укључили у разговор. Иначе и ја сам из Краљева.
Поздрав.  :)

3
Лични проблеми / Одг: Struktura dana
« послато: јул 03, 2019, 09:21:44 пре подне »
Бог помогао Анђела. Нисте нам пуно  рекли о себи. На пример чиме се бавите, са ким живите, колико имате година. Није ми јасно да ли сада имате сталан посао. Било би лепо да нам напишете како изгледа један ваш дан када радите а како када не радите. Такође би било занимљиво да напишете шта сте желели у животу када сте били млађи и да ли сте задовољни тиме што сте постигли (не мислим  само на пословни аспект). Не бих журио са давањем савета док Вас мало боље не упознам.
Свако добро,
Милош.

4
Проблеми у одосима / Одг: povodom novog clanka "na odnosima treba raditi.Sta to znaci?
« послато: јун 14, 2019, 09:31:16 поподне »
Поштована,
Да ли сте разговарали са супругом  о томе да ли он жели нешто да мења, пошто кажете да нисте сигурни. Могуће је да он не види проблем у комуникацији или му комуникација као начин испољавања блискости није примарни ,,језик љубави". Је л се начин комуникације променио на начин да сада мање комуницирате или је квалитет комуникације опао или и једно и друго? Ако на пример започнете разговор са мужем на ту тему, шта он каже? На Ваша питања за сада још увек не бих одговарао док не добијем мало јаснију слику.
Је л супруг избегава одговорност последњих неколико година или је тако било од самог почетка брака? Како ваш терапеут види проблем и који су главни увиди који сте стекли на терапији а тичу се комуникације?
Извините што на питања одговарам питањима. То радим из разлога да бих боље разумемо ситуацију. Јасна ми је Ваша брига и видим велики труд. Свако добро! Милош.

5
О деци / Одг: Помоћ - савет у вези са сином
« послато: мај 28, 2019, 12:27:50 поподне »
Не знам колико је исправан закључак када кажете да му нисте да ли духовно васпитање. То што син каже да је агностик не бих схватао као трагично. То је поштена, иако погрешна позиција и рећи за себе да си агностик не значи да имаш мање вере него верник, него само себе не сврставаш у категорију верника. И не водиш црквени живот. Наравно, то је могуће променити. На основу поруке не можемо знати какав је ваш син. Да будем јаснији, разлог зашто има психолошке проблеме не мора нужно бити последица његовог неутралног става према религији. Шта ви мислите зашто је у депресији? Који факултет је син уписао и да ли је га је самостално одабрао? Које лекове пије и која је тачна дијагноза? То што је рекао да не жели да настави да студира можда није став који је дефинитивно донео него тако покушава да тестира вашу реакцију. Не знам какав однос имате са њим, да ли има браће и сестара или неког чије мишљење поред вашег уважава. Син сад преживљава тежак период. Разговарајте са њим колико можете. Ви и друге особе које цени. Разговор не треба да има форму наметања ставова, прикривеног притиска, наступања из ,,бриге", већ разговор одраслих особа које се поштују. Није добро да превише бринете његове бриге јер га то може оптеретити. На пример: уколико му често говорите да би требало више да учи, да треба да се окрене вери... Посећујте га у дому ако сте у могућности и уколико можете проводите време са њим у шетњи и другим заједничким активностима. Као што је колега навео, поклоничка путовања би била идеална. Уколико тренутно не жели, а воли да чита, препоручио бих Мисионарска писма Владике Николаја и роман Флавијан Александра Торика. Можете му речи да су интересантне књиге и да би Вама лично значило уколико би их прочитао. Уколико тренутно не жели, нема везе. Проблем се не може решити брзо, али је добро да се обратио стручним лицима за помоћ. А Ви нам можете писати о тренутном стању сина, па ћемо колеге и ја одговорити. 

Странице: [1]